Wrap z kurczakiem i dodającym energii pesto z kremowej ricotty oraz pietruszki stanowi dobre źródło białka.
Wrapy z kurczakiem i pesto z pietruszki i ricotty
- Czas przygotowania: 8 minut
- Ilość: 2 porcje
Składniki
125 ml |
częściowo odtłuszczona ricotta (pasteryzowana) |
75 ml |
świeża pietruszka, umyta i posiekana |
2 ml |
otarta skórka z cytryny (dokładnie umyj cytrynę) |
10 ml |
świeży sok z cytryny |
1 ml |
rozdrobniony czosnek |
1 ml |
sól |
2 |
niskotłuszczowe, pełnoziarniste tortille, duże (20-25 cm) |
1 |
czerwona papryka, pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojona w cienkie plasterki |
175 g |
pierś z kury bez kości, pokrojona na małe kawałki, dokładnie ugotowana |
Wskazówki
- W małej misce połącz ricottę, pietruszkę, skórkę z cytryny, sok z cytryny, czosnek i sól
- Ugotuj kurę, aż stanie się w całości biała
- Rozsmaruj połowę pesto na każdej tortilli. Nałóż kawałki czerwonej papryki, a następnie kurę. Złóż po bokach, a następnie zroluj tortillę. (Wrapy można przygotować z jednodniowym wyprzedzeniem, jeżeli są przechowywane w lodówce. Należy je schłodzić i włożyć do lodówki w ciągu 90 minut.) Przekrój na pół po skosie do podania