2 PORCJE OMLETÓW KALAFIOROWYCH
Składniki:
kalafior – 200 g
papryka czerwona – 120 g
seler naciowy – 50 g
cebula – 50 g
jajka – 5 sztuk
kurkuma – szczypta
sól, pieprz – wg uznania
olej do smażenia – 20 g
natka pietruszki do przybrania
Enfamil Premium MFGM 3– 7 miarek
Woda – 230 ml
Sposób przygotowania:
Surowego kalafiora zetrzyj na tarce. Cebulkę, paprykę i seler naciowy pokrój w kosteczkę. Dodaj rozmieszane jajka, przygotowane według zaleceń na etykiecie mleko Enfamil Premium MFGM 3 oraz przyprawy i wymieszaj. Patelnię posmaruj tłuszczem, rozgrzej i nałóż masę. Uklep, a po chwili silikonową łopatką podziel na 4 części – łatwiej obrócisz poszczególne kawałki. Podsmaż z drugiej strony. Po usmażeniu posyp natką pietruszki.