Szukaj

Faszerowane ziemniaki z kremowym nadzieniem warzywnym

Faszerowane ziemniaki z kremowym nadzieniem warzywnym

od 12. Miesiąca

2 porcje dla małego dziecka powyżej 12. miesiąca życia

4 małe ziemniaki do pieczenia

garść różyczek brokułów

garść różyczek kalafiora

20 ml mleka Enfamil Premium MFGM 3

25 g masła

szczypta pieprzu

50 g startego sera (trochę więcej do dekoracji)

garść drobno posiekanego szczypiorku

 

  1. Rozgrzej piekarnik do 190°C.
  2. Ugotuj ziemniaki do miękkości.
  3. Ugotuj brokuły i kalafiora do miękkości, a następnie pokrój na małe kawałki.
  4. Rozłóż ugotowane ziemniaki na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku 15-20 minut, aż będą złote; pozostaw do ostygnięcia.
  5. W dużej misce wyłóż miąższ ziemniaczany i dodaj przygotowany wcześniej Enfamil Premium MFGM 3, masło i pieprz; zetrzyj na gładką konsystencję.
  6. Wymieszaj z brokułami, z kalafiorem i serem, następnie przełóż farsz z powrotem do skórki ziemniaczanej.
  7. Po wierzchu posyp serem i włóż z powrotem do piekarnika na 5 minut, do momentu roztopienia sera.
  8. Posyp na wierzchu posiekanym szczypiorkiem.

 

Wskazówki:

  • Ten przepis jest przydatny jako przekąska na lunch lub jako dodatek do głównego posiłku, którym może cieszyć się cała rodzina.
  • Możesz rozgnieść awokado, aby danie było jeszcze bardziej kremowe i odżywcze.

0 komentarze

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem

Enfamil Premium MFGM 2, mleko następne. Stosowanie produktu jedynie po zasięgnięciu opinii niezależnych osób posiadających kwalifikacje w dziedzinie medycyny, żywienia lub farmacji bądź też innych specjalistów zajmujących się opieką nad matkami i dziećmi. Karmienie piersią jest najlepszym sposobem żywienia niemowląt. Karmienie sztuczne powinno następować w przypadku, gdy karmienie piersią jest niemożliwe lub utrudnione.
0